Blog

Semnificația florilor

Florile sunt în atenția oamenilor de secole și au un rol important până și în literatură, mai ales în operele lui William Shakespeare. Buchetele de flori sunt niște cadouri excelente și, în general, ne place să fim înconjurați de flori. Mulți oameni vor să aibă în preajmă flori ale căror semnificații îi reprezintă, de aceea am creat o colecție specială de lenjerii de pat cu imprimeuri florale.

  1. Margareta

Margareta roz simbolizează prietenia și norocul. Există multe semnificații pentru margaretă în general, incluzând inocența și puritatea. Margareta roz are alte simboluri adăugate, precum voioșia, pentru că are petalele mai lungi. Cea de culoare roz deschis este un semn al prieteniei și a grijii față de cei dragi, în timp ce margareta roz mai închis este simbol al mulțumirii.

margareta

2. Vioreaua

Viorelele simbolizează iubirea delicată, afecțiunea și modestia. Mai mult, viorelele reprezintă personalitățile profunde prin modestie, intuiție și demnitate.

hercai lenj-1024x768

3. Levănțica

Levănțica a fost apreciată dintotdeauna pentru frumusețea sa, pentru parfum și pentru proprietățile sale de vindecare. Cele mai întâlnite semnificații ale acestei flori sunt: puritatea, liniștea, devotamentul, grija, seninătatea, grația și pacea interioară. Cuvântul „levănțică” își are originea în limba latină, de la verbul lavare (a spăla). Se crede că se referă la utilizarea infuziilor din această floare.

LAVANDE NEVRESIM 2016-01-1024x768

4. Magnolia

Oamenilor le plac magnoliile atât de mult, încât încă se contrazic despre numărul de specii care există. Momentan, se crede că există peste 200 de specii, iar varietăți ale acestora sunt create tot timpul. Semnificațiile magnoliilor depind de culoare, dar, în general, acestea reprezintă Yin, sau partea feminină a vieții. Magnoliile albe simbolizează puritate și demnitate.

manolya-1024x768

5. Trandafirii

Trandafirii sunt una din cele mai importante flori. De aceea, oamenii au dat de-a lungul timpului nenumărate semnificații în funcție de culoare, specie sau numărul care se regăsește în buchet. În acest articol, vom vorbi doar despre semnificațiile culorilor trandafirilor:

  • Trandafirul roșu: „Te iubesc!”;
  • Trandafirul alb: „Sentimentele mele sunt sincere.”;
  • Trandafirul galben: „Aduci bucurie în viața mea.” sau „Vreau să fim prieteni.”;
  • Trandafirul roz: „Te plac.”;
  • Trandafirul portocaliu: „Sunt mândru de tine.”;
  • Trandafirul piersiciu: „Mulțumesc!” sau „Empatizez cu tine.”;
  • Trandafirul mov: „Mă bucură prezența ta.”;
  • Trandafirul albastru: „Ești ca un vis devenit realitate.”.

ROJAS nevresim 2016-01-1024x768

7. Fluturii, prietenii tuturor florilor

Fluturii pot fi considerați o reprezentare a vieții profunde și puternice în același timp. Multe culturi asociază fluturii cu sufletele noastre. În jurul lumii, fluturii sunt văzuți ca simbol al renașterii, al longevității, schimbării și speranței. 

În plus, fluturii fac parte din trendurile de design de interior ale acestui an.

evim ANKA-1024x768

Pe tine ce floare te reprezintă? 🙂

 

Comentarii

Scrie-ti opinia

Leave a Reply